امروز قصد داریم براتون از معروف ترین و مشهور ترین شیرینی های کل دنیا بگیم. این مقاله بر اساس تجربه و دنیا گردی یک خانم قناد حرفه ای به نام Jen Rose Smith هست که با توجه به معیار های زیادی این دسر ها رو به عنوان مشهورترین ها انتخاب کرده. پس با ما همراه باشید تا با این شیرینی های خوشمزه آشنا بشیم:
Alfajores (کوکی کاراملی) از آمریکای جنوبی
اگر وارد یکی از شیرینی فروشی های شهر پرو در آرژانتین شوید حتما این کوکی ها رو پیدا خواهید کرد. این شیرینی دارای دو لایه هست که بین آن با کارامل پر شده.
این کارامل از شیر غلیط که dulce de leche نامیده میشود، تهیه شده.
شما میتونید انواع مختلفی از این کوکی که آغشته به شکلات تلخ هستند یا با شکلات سفید پوشیده شدن و یا در پودر نارگیل غلتونده شدن رو امتحان کنید.
Apfelstrudel (اشترودل سیب) از اتریش
همه کسانی که عاشق شیرینی پزی هستند حتما از کار با خمیر اتریشی سنتی لذت خواهند برد. در حقیقت این خمیر را اینقدر میکشند ( رول نمیکنند) تا کاملا نازک شفاف شود و به اصطلاح بشود از آنطرفش روزنامه خواند!
بعد از اینکه تا این حد نازک شد، آن را به دور سیب هایی که آغشته به کره هستند، به همراه کشمش و گردو میپیچند. این شیرینی خوشمزه رو میتونید در تمام قنادی های دنیا پیدا کنید ولی برای اینکه طعم اصیل اون رو امتحان کنید باید به کافه کورب (café korb) که در وین اتریش هست سر بزنید و در کنارش یک فنجان قهوه وینی هم سفارش بدید.
باقلوا از ترکیه
این شیرینی چند لایه که در یک شیره غلیط خوابانده شده، یکی از شیرین ترین میراث امپراطوری عثمانی ست. در شیرینی فروشی های این کشور سینی های باقلوایی به فروش میرود که پر از انواع آجیل و شهد هستند.
مواد اولیه این شیرینی ساده ست اما به گونه های متفاوتی پخته میشود و در میان وسوسه انگیز ترین شیرینی های دنیاست.
کیک بلک فارست از آلمان
منطقه بلک فارست آلمان علاوه بر داشتن افسانه ها و قلعه های فراوان، دلیل نامگذاری این کیک هم هست اما مشخص نیست که اصالت این کیک برای این منطقه هست یا نه.
لایه های این کیک شکلاتی را با مخلوط آب گیلاس و برندی آلبالو (نوعی مشروب) مرطوب میکنند. بین لایه ها یک لایه نازک شکلات استفاده میکنند و سپس روی آن را خامه کشی میکنند و با گیلاس تازه تزیین میکنند.
نتیجه نهایی یک کیک رویایی ست که در قنادی های آلمان بی رقیب است.
بورما از ترکیه و خاورمیانه
این شیرینی خوشمزه که یک نوع باقلوا محسوب میشود از رشته های طلایی رنگ کنافه که به دور مخلوطی از آجیل پیچیده شده اند درست میشود.
بر خلاف باقلوا، بورما غالبا سرخ میشود تا طعم دار و ترد شود. سپس در شهد خوابانده میشود.
ظاهر هیجان انگیز بورما آن را شیرینی ای محبوب برای هدیه دادن کرده است.
بروانی از آمریکا
انتخاب بین بروانی فاجی یا کیکی واقعا کار سختی ست!
این شیرینی محبوب آمریکایی به روش های بسیار متفاوتی پخت میشود و انواع مختلفی دارد.
یکی از اولین دستور های پخت آن در کتاب آشپزی فنی فارمر Fannie Farmerبه نام کتاب آشپزی به سبک بوستون در سال 1906 چاپ شد که از شکلات تلخ برای ایجاد بافتی فاجی (فشرده و مرطوب) در بروانی استفاده کرد.
پس از یک قرن پخت بروانی، امروزه به دستورهایی ازآن رسیدند که امروزه در تهیه بستنی ساندی و به طور کلی به عنوان یک طعم اعتیاد آور در صنعت بستنی استفاده میشود.
کانولی از سیسیل ایتالیا
کانولی یک شیرینی کلاسیک سیسیلی ست متشکل از خمیری ترد که با فیلینگ پنیری پر شده است.
این شیرینی اولین بار در جشن های کارناوال پالمرو درست شد. کانولی اولیه با پنیر ریکوتای نرم که از شیر گوسفند تهیه شده بود پر میشد. تاثیر فرهنگ آشپزی عرب بر آشپزی سیسیلی از روی طعم غنی این شیرینی پیداست.
طعم مرکباتی که غالبا با مواد داخلی این شیرینی مخلوط میشود در سرتاسر خاورمیانه بسیار محبوب است.
نان شیرینی با طعم هل از سوئد (Cardamom Buns)
شاید 4 اکتبر در تقویم سوئد روز شیرینی دارچینی باشد اما خیلی از طرفداران نان شیرینی اصرار دارند که مدل هل دار این شیرینی از دارچینی آن بسیار سرتر است. نان شیرینی هل دار از محبوبیت زیادی در زمان فیکا برخوردار است. ( فیکا: زمان استراحت کاری که در سوئد دوبار در تایم اداری میباشد.)
این نان شیرینی نه تنها بسیار به یاد ماندنی ست بلکه طرز تهیه آن آسان و راحت است.
کندول از سنگاپور
این دسر (فالوده سنگاپوری) از رشته های برنجی سبز رنگ (این رنگ سبز از آبمیوه ی پاندان میباشد که نوعی شیره گیاه استوایی است) درست شده که در شیر نارگیل و شهد هلو غوطه ور میباشد.
این دسر خوشمزه و سرد در رستوران های کنار دریا و دکه های غذایی سنگاپور به آسانی پیدا میشود.
انواع مختلفی از این دسر در جنوب شرقی آسیا وجود دارد اما در سنگاپور یک اسکوپ خمیر لوبیا شیرین نیز به این ترکیب اضافه شده است.
مترجم: این دسر دقیقا فالوده ماست اما به جای رشته نشاسته ای از رشته برنجی طعم دار استفاده شده و به جای شربت گلاب از شهد هلو و شیر نارگیل.
کوکی با شکلات چیپسی از آمریکا
این شیرینی آمریکایی در ظاهر بسیار ساده ست. یک بیسکوییت ساده کره ای که بینهایت دستور های متنوعی دارد که پخت هرکدام نتیجه متفاوتی برای شما رقم خواهد زد.
صرف نظر از اینکه با کدام رسپی قرار است کوکی درست کنید، بهتر است بدانید یک کوکی شکلات چیپسی بی نقص حاصل یک تعادل ظریف بین بافت و مزه است. یک رویه ترد با بافت داخلی نرم که در دهان آب میشود و طعم کره ای بیسکوییت با طعم شکلات تلخ و شکر قهوه ای تضادی هیجان انگیز می آفریند.
بر طبق افسانه ها کوکی شکلات چیپسی بر اثر یک اشتباه به وجود آمد. زمانی این کوکی برای اولین بار تهیه شد که روث ویکفیلد صاحب یک مهمانخانه در ماساچوست، شکلات چیپسی ها را در خمیر بیسکوییتش ریخت تا یک خمیر شکلاتی یکدست درست کند. رسپی جدید او در روزنامه بوستون چاپ شد.
مترجم: درواقع اغلب به اشتباه تصور میشود که این رسپی تصادفا به وجود آمده است اما به نقل از خانم ویکفیلد کاملا عمدی این دستور را اجرا کرده و قصد تهیه یک کوکی با شکلات چیپسی داشته است.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
مجید
چقدر عالی که تمام منابع رو ذکر کردید واقعا کارتون درسته. اکثرا ایرانیا کپی رایت براشون اهمیت نداره.
1533 روز پیش ارسال پاسخناشناس
مرسی از معرفی شیرینهای آمریکای ودیگر کشورها
613 روز پیش ارسال پاسخ